2012. augusztus 19., vasárnap

Kókuszos sütemény

Gyerekkorom nagy kedvence, az örök klasszikus, a megunhatatlan :) Ezekkel a jelzőkkel lehetne illetni a következő süteményt. Ajánlatos előző nap elkészíteni, hogy a tészta szárazabb, tömörebb legyen, hogy minél több mázat szívjon magába.

Gyerekekkel is elkészíthető...

Kókuszlisztes sütemény/Kókuszkocka

A tésztához:
6 tojássárgája
6 tojásfehérje habnak felverve
12 dkg porcukor
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A mázhoz:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
5 dkg kakaópor
2 ek rumaroma (el is hagyható)
1 dl tej

Hempergetéshez:
kókuszreszelék

A 6 tojásból, 12 dkg porcukorból és 18 dkg lisztből piskótatésztát készítünk. A tojásfehérjékből nagyon kemény habot verünk, egyenként és mindig elkeverve beleöntjük a tojássárgájákat, a cukrot, majd tovább keverve a sütőporos lisztet. Kivajazott, liszttel meghintett tepsiben (csak a tepsi alját kenjük, hintsük meg), kb. negyedóra alatt 170-180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.

A mázhoz a hozzávalókat kicsit összeforraljuk, levesszük a tűzről, de állandóan langyos legyen, ne forrjon fel.
A tésztát hosszúkás szeletekre vágjuk fel, és a masszába mártogatjuk, utána minden darabot kókuszlisztben meghempergetünk.
Ki tud ellenállni ezeknek a finomságoknak?


Ajánlatos a hűtőben tárolni tálalásig, hogy egy kicsit összeálljon. Műanyag zárható dobozban a fagyasztóban is eláll, már ha mi ellenállunk a kísértésnek, hogy rájárjunk :D Ez nálam a "gyomorrontásos"  és az addigeszemamigvanatányéron sütemény :)))))))))))))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése