2013. január 26., szombat

Kolbászos leves

Ebben a zimankós zord időben rákaptam a levesekre. Nincs is jobb annál, mikor hazatérve a konyhában elfogyasztunk 1-1 tányér forró levest.
Találtam a fagyasztó egyik sarkában néhány darab kolbászkarikát. Gondoltam, jó lesz a levesbe ízfokozónak. Jó ötletnek bizonyult.

Kolbászos leves

2 db kolbászvég
2 db krumpli
1 db répa
1 fej vöröshagyma
olaj
darált pirospaprika
1 ek finomliszt
darált köménymag
oregánó
őrölt fekete bors
2 gerezd fokhagyma

Egy kevés olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kolbászkarikákat és együtt megpirítjuk. Hozzákeverjük a lisztet és az 1 kk pirospaprikát, felöntjük kb. 1 l vízzel. Megsózzuk, hozzáadjuk a kockákra feldarabolt krumplit, répát, borsozzuk, oregánóval és köménymaggal megfűszerezzük, és kb. 15 percet főzzük, amíg megpuhul a krumpli. A kész levesbe belekeverjük az átnyomott fokhagymát.

Nagyon finom leveskét kaptam végeredményül. Pogácsát vagy pirított kenyeret ajánlok mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése