2013. március 20., szerda

Amerikai csokipudingos krémes

Mióta elkészitettem az amerikai krémest vaniliapudinggal, azóta csak az járt a fejemben, hogy milyen jó lenne megkóstolni a csokipudingos változatát. Vártam vele néhány hónapot, hogy ne unjunk rá :) Hamar el is fogyott. Alig tudtam 1-2 szeletet, kockát elmenteni a következő hétre.

Amerikai csokipudingos krémes

A tésztához:
23 dkg liszt
20 dkg cukor
15 g sütőpor
11 ek viz
7 tojássárgája
2 ek étolaj

A krémhez:
13 dkg cukor
80 g csokoládépudingpor
6 dl tej
7 tojásfehérje
csipetnyi só

Tetejére:
4 dl habtejszin
reszelt csoki vagy csokiforgács

A tojássárgájákat a cukorral habosra verjük. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a vizet és az étolajat. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát. Kb. 20x32 cm-es tepsiben sütjük meg előmelegitett sütőben 180 fokon 18-20 percig.
Ezalatt elkészitjük a krémet: a csokoládépudingport és a cukrot 2 dl tejben elkeverjük, a többi tejet odatesszük főni. Mikor felmelegedett a tej, beleöntjük a cukros csokoládépudingporos tejet és sűrűre főzzük. Felverjük a csipetnyi sóval a tojásfehérjéket kemény habbá. Majd óvatosan a még meleg pudingos krémbe keverjük.
A megsült tésztára még melegen rákenjük a krémet és még 10 percre visszatesszük a sütőbe sülni. Aztán kivesszük és kihűtjük. Óvatosan eltávolitjük róla a sütőpapirt.
Ha teljesen kihűlt a sütemény, akkor rákenjük a keményre vert tejszinhabot. Reszelt csokival vagy csokiforgáccsal diszithetjük.


Elbénázott arc: rátettem a formát és ráragadt :(
Isteni finom ünnepi sütemény. Kb. 36 kocka lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése