2013. március 2., szombat

Mézes-gyömbéres forró csokoládé

Marka blogja születésnapot ünnepel és ebből az alkalomból játékot hirdetett. El kell késziteni egy receptet az oldaláról, amelynek a fotóját az e-mail cimére kell küldeni legkésőbb március 10-ig, amikor ki is fogja sorsolni a szerencsés nyertest.
Mint mindig, most is nehezen tudtam dönteni, végül a választásom a következő forró italra esett:

Mézes-gyömbéres forró csokoládé (2 személyre)

2 dl tej
2 dl tejszin
1 tk reszelt gyömbér
10 dkg jó minőségű étcsokoládé
1 ek méz
2 pillecukor szeletekre vágva (nálam egészben maradt)

A tejet és a tejszint felmelegitjük, majd belereszeljük a gyömbért és hagyjuk kb. 20 percet ázni a forró tejben. Amig a gyömbér ázik, vizgőz felett felolvasztjuk az étcsokit. Majd leszűrjük a gyömbért, alaposan ki is nyomkodjuk, és a tejszines tejet újra felmelegitjük. Beleöntjük az olvadt csokit és kb. 5 percig még kevergetve főzzük. Végén elzárjuk alatta a lángot, hozzáadunk 1 ek mézet, alaposan összekeverjük és a csészékbe kanalazzuk. Tetejére pillecukrot szórunk, ami finoman olvadozik a forró csokoládéban.



Köszönöm, Marka, hogy kipróbálhattam ezt a szuper finomságot!

2 megjegyzés:

  1. Jó választás, jól néz ki, biztosan finom is volt! :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem pillecukorral jobban izlett, de nélküle is fincsi volt! :)

    VálaszTörlés