2013. március 24., vasárnap

Póréhagymaleves

Egy héttel ezelőtt készitettem még ezt a levest. Csak mindig háttérbe szorult a bejegyzés, mert készültek mellette más finomságok is.
Nagyon egyszerű és egyben izletes leves is a végeredmény.

Póréhagymaleves

1 nagyobb póréhagyma
fél ek finomliszt
1 kk őrölt pirospaprika
1 tk só
250 ml habtejszin
300 ml tej
500 ml hideg viz
2 ek étolaj

A póréhagymát alaposan megtisztitjuk és a zöld részeket is felkarikázzuk. Egy edényben felmelegitjük az étolajat, hozzáadjuk a póréhagymát és együtt megpiritjuk. Mikor a póréhagyma már pirul, hozzáadjuk a őrölt pirospaprikát és egy kevés finomlisztet. Hideg vizzel felöntjük, forrni hagyjuk, majd mérsékeljük a lángot és 15 percig főzzük. Újra forrni hagyjuk, hozzáadjuk a tejet és habtejszint és megint hagyjuk felforrni. Alacsony lángra kapcsoljuk és még 5 percig főzzük állandó keverés mellett.


Piritott kenyérrel vagy friss péksüteménnyel tálalhatjuk. Én egy serpenyőben piritottam hozzá tökmagot kevés olajon. Azzal kináltam a levest.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése