2013. március 3., vasárnap

Szalonnás pogácsa

A tiroli burgonyaleveshez készitettem egy kis sós harapnivalót. Nagyon jó választásnak bizonyult, mert a krumpli és a szalonna remek párost alkotott.
Móni oldalán találtam rá, ezúton is köszönöm neki ezt a gyors receptet:

Szalonnás pogácsa

40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsir
1 tojás
10 dkg vékony, keskeny csikokra vágott füstölt szalonna
só izlés szerint
tejföl

A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a zsirral. Hozzáadjuk a sót, a tojást, a szalonnát és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható legyen.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tojással megkenjük. Előmelegitett sütőben barnára sütjük. 
Igen jó kirándulásra való sütemény.




Féladagot készitettem, amelynek többségét apám fogyasztotta el a leveshez. Pár darabot az újonnan beszerzett halkiszúróformával szaggattam ki.

1 megjegyzés: