2013. június 15., szombat

Eperdzsem

Végre, végre elkészülhetett az eperdzsem is nálam :) A legnagyobb akadálya az volt, hogy nem akaródzott beérnie az epernek, hiába is kérleltem. És igy is nehezen összejött negyed kiló 2 nap alatt. De aztán gyorsan neki is álltam, hogy meg is izlelhessem a kisérletemet. Mert életemben először készitettem eperdzsemet a Nosalty-n található recept alapján:

Eperdzsem

1 kg eper
50 dkg cukor

A megmosott, kicsumázott epret két részre osztjuk. A kisebb szemeket, az eper fele mennyiségét félrerakjuk. A másik felét a cukorral feltesszük főni, és állandó kevergetés közben, forrástól számitva lassú tűzön addig főzzük, amig az eper szétfő és jó sűrű lekvárt kapunk. Ekkor belerakjuk a félretett eperszemeket is. Újra felforraljuk, forrón az üvegekbe adagoljuk. Szárazdunsztba rakjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése