Rengeteg újhagyma termett a kertünkben. Kicsit már untam a kenyerek mellé fogyasztani a nyers változatát, ezért levest készitettem belőle. Alig igényel alapanyagokat.
Krumplileves újhagymával
4 db krumpli
1 csokor újhagyma
1 ek vaj
1 ek étolaj
1 l zöldséglé vagy 1 zöldségleveskocka és legalább 1 l viz
izlés szerint só
Az étolajon és a vajon megpiritjuk a kockákra vágott újhagymát. A zöld részét is beletesszük a levesbe, mert jó izt és szép szint ad a levesnek. Felöntjük zöldséglével, hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit is, amelyet addig főzünk, amig puha nem lesz.
Utána itt-ott szétnyomkodhatjuk, de úgy, hogy maradjanak benne nagy és kis darabok is. Ezzel a levest besűrithetjük.
Forrás: itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése