2013. október 28., hétfő

Almás lábatlan

Igen, lábatlan. Mert kicsik és vastagok. Ugyanis a hig massza helyett sűrű keveréket kapunk. De nagyon finom, ezért ajánlanám, hogy készitsétek el. Bár egy kicsivel több mosogatnivalóval jár, de megéri a pepecselést. Mert érdemes megjegyezni, hogy ha a tojásokat kettéválasztjuk és a tojásfehérjéket felverjük, majd a tojássárgájás masszához keverjük, amelybe reszelt alma is kerül, légiesebb tésztát kapunk.

Almás lábatlan (4 főre)

200 g finomliszt
2 tojás
50 g porcukor
1 kk sütőpor
reszelt citromhéj (elhagyható)
200 ml tej
300 g alma
étolaj a sütéshez

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolitjuk, lereszeljük a húsát és kinyomjuk belőle a levet. A porcukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat, és állandó keverés mellett beleöntjük a tejet és a reszelt almát. Végül finoman belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjehabot. Az étolajjal kikenjük a serpenyőt, amelyet hagyjuk, hogy felmelegedjen. Egy evőkanállal vagy merőkanállal rakunk a masszából, amelynek mindkét oldalát megsütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése