2013. október 1., kedd

Szalámival töltött palacsintatésztában sült sajt

Tulajdonképpen mindent elárult a cim az ételről. Ez a recept úgy jött létre, hogy volt egy kirántani való sajt a hűtőben, amelyből hiányzott egy rész. Nézegettem, és arra a döntésre jutottam, hogy ebből már csak átlósan lehet vágni, főleg, ha késsel levágom a megkezdett részt. Hiába, csak a vastag szélű sajt jó a reszelésre. Egy kés segitségével háromszög alakú darabokat vágtam kb. egyforma méretűre.
Találtam még egy kevés száraz szalámit is az egyik hűtőpolcon. Remek lesz tölteléknek, ha már nincs itthon sonkás szalámi.

Szalámival töltött palacsintatésztában sült sajt

A palacsintatésztához:
175 g finomliszt
2,5 dl tej
2 tojás
csipetnyi só
késhegynyi sütőpor

Ezenkivül:
kirántani való sajt
száraz szalámi vagy sonkás szalámi
étolaj

A palacsintatésztához a hozzávalókat csomómentesre keverjük. Használhatunk mixert is.
A sajtot háromszög alakúra vágjuk, lehetőleg egyforma méretűre. A száraz szalámit is felszeleteljük hasonlóképpen. Két háromszög alakú sajt közé teszünk egy szintén háromszög alakú szalámit. Ha sonkás szalámit használunk, azt inkább hajtogassuk háromszög alakúra, mert az kevésbé zsiros.
Belemártjuk a töltött sajtot a palacsintamasszába. Egy serpenyőben olajat hevitünk, majd a forró étolajban kisüjtük mindkét oldalát. Egy papirszalvétára tesszük a forró sajtot, hogy a felesleges zsiradékot felszivja.
Tálalhatunk mellé hasábburgonyát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése