2014. január 8., szerda

Házi mogyoróvaj

A mogyoróvajat nemcsak a boltokban lehet beszerezni, hanem mi magunk is elkészithetjük. Hogy élvezhessük ezt a nyalánkságot, nem kell más hozzá, mint só, étolaj és maga a gyümölcs, mogyoró.

 Házi mogyoróvaj

200 g sótlan hámozott mogyoró
1 kk só
4 ek étolaj

A mogyorót egy száraz serpenyőben aranybarnára piritjuk. Beleszórjuk a mixerbe, megsózzuk és finomra turmixoljuk. Utána hozzáadjuk az olajat és még egyszer összeturmixoljuk. Beleöntjük egy tálba, hagyjuk kihűlni, és hűtőben rakjuk dermedni.

Sajnos, a torta mogyoróvajat nem tartalmaz. A kanálon található egy darabka, amelynek kinézetén még dolgozni kell.
Ez a keksz viszont már mogyoróvajjal készült. És még Milka csokit is tartalmaz. :))
Forrás: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése