2014. augusztus 30., szombat

Almával töltött waffel háromszögek

Még jó 3 évvel ezelőtt, mikor bontogattam a szárnyaimat a gasztronómia területén, akkor néztem ki Iceflower oldalán ezt a receptet. Érdekessége, hogy szendvicssütőben készül, amely háromszög alakúvá varázsolja a berakott toast kenyérszeleteket :) Szerintem látványnak sem utolsó és kitünő vendégváró lehet belőle.

Almával töltött waffel háromszögek (kb. 24-28 db)

15 dkg puha vaj
12 dkg barna cukor
1 csomag vaniliás cukor
3 tojás
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
40 dkg liszt
2 dl tej
2 db alma

fahéjas porcukor a tálaláshoz

A puha vajat habosra keverjük a barna cukorral és a vaniliás cukorral. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd kisebb részletekben adagolva, a vajas-tojásos masszához adjuk. Végül apránként hozzáöntjük a tejet, és az egészet egynemű masszává keverjük.
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházát kiszedjük. A fél almákat vékony, fél centis csikokra szeleteljük, ezeket tesszük majd sütés közben a tésztába.
A sütő háromszög alakú mélyedéseibe kevés tésztát kanalazunk, majd mind a 4 háromszög közepére 1-1 almaszeletet helyezünk, amit aztán betakarunk a tésztával.
4-5 perc alatt készre sütjük, és a formából kiszedve (kiboritani a legegyszerűbb) még melegen fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése