2014. szeptember 3., szerda

Csokis monte

Csodálatos gyönyörű napra virradtunk ma reggel. Végre, a pár napig szűnni nem akaró esőzések után kisütött a napocska, és a várakozásunkat 25 fokkal jutalmazta meg. Ezért egy nagyon finom pohárkrémmel koronáztam meg ezt a meleg szeptemberi délutánt.

Csokis monte (4 főre)

500 ml tej
1 csomag csokoládés pudingpor
1 ek barnacukor
100 g főzőcsokoládé vagy étcsokoládé
200 ml  savanyú tejszín vagy tejföl
1 csomag vaníliás cukor

a díszítéshez tejszinhab

A tejet beleöntjük az edénybe, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét, a barna cukrot, a pudingport és sűrű krémmé főzzük. Ezalatt kikeverjük a savanyú tejszínt a vaníliás cukorral. Egy üvegpohárba először a csokis krémet rétegezzük, majd a cukros tejszínt, végül újra a krémet. Egy fakanál nyelével alaposan elkeverhetjük a masszát a poharakban és hagyjuk dermedni a hűtőben. Tejszinhabbal díszítve tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése