2014. december 6., szombat

Csokis kókuszos pöffeteg

A Mikulásnak vagy gasztroajándéknak. Adhatjuk egy celofánba csomagolva kis batyuként vagy betehetjük egy fémdobozba masnival átkötve.
A receptet Angie oldaláról hoztam, aki egy folyóiratban bukkant rá.

Csokis kókuszos pöffeteg

150 g étcsokoládé
80 g puha vaj
80 g kristálycukor
1 tojás
130 g finomliszt
1 kk sütőpor
30 g kakaópor
50 g kókuszreszelék

Ezenkívül:
5 ek kókuszreszelék
3 ek kristálycukor

Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást és a kihűlt csokit. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral, a kókuszreszelékkel és hozzákeverjük a csokis masszához. Kézzel kidolgozzuk a tésztát és a hűtőbe rakjuk 1 órára. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy tálba rakunk 5 ek kókuszreszeléket és 3 ek kristálycukrot és összekeverjük. A tésztából diónyi golyókat formálunk, kicsit lelapítjuk és meghempergetjük a kókuszos cukros keverékben. Sütőpapírra rakjuk és kb. 13-15 percig sütjük. Ebből az adagból 20 közepes nagyságú golyót kapunk. Fémdobozban tároljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése