2015. március 31., kedd

Csirkeszoté

Szeretem azokat a recepteket, amelyek ripsz-ropsz összedobhatóak és már csak arra kell várni, hogy átsüljön bennük a hús. Nagyszerű ötlet a maradékok felhasználására, azaz amikor az alapanyagokból kevés van, de így akár a család repetázhat is :)

Csirkeszoté

1 kg csirkemell vagy sertéshús
4 ek Worchester mártás
2 ek nem púpozott ételízesitő
4 ek ketchup
csipetnyi kristálycukor
4 dl olajos paprika
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 konzerv gomba levével együtt
zöldborsó, kukorica
1 dl étolaj
bors, köménymag, majoránna ízlés szerint

A húst hosszúkás csíkokra vágjuk. Az olajos paprikát, a vöröshagymát, a fokhagymát csíkokra vágjuk vagy lereszeljük. Minden hozzávalót egy tűzálló tálba rakunk, jól összekeverjük, fóliával letakarjuk, betesszük az előmelegített sütőbe, 180 - 200 fokon addig sütjük, amíg puha nem lesz a hús.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése