2015. április 7., kedd

Baconos-gombás csirketekercs

Ropogós husi, krémes lágy sajtos töltelék, igazi ínyenc falat. Így jellemezte az a receptgyűjtemény, amelynek oldalán ráakadtam erre a receptre. Nagyon csábítóan nézett ki, szinte kínáltatta magát.
Húsvétvasárnap ez volt az ebéd. Öcsém férgeknek nevezte :D

Baconos-gombás csirketekercs

60 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
15 dkg reszelt ementáli sajt
12 vékony szelet bacon
1 tojás
olívaolaj
petrezselyem
só, bors

A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Mikor elkészült, lecsepegtetjük és összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. A csirkedarabokon 1-1 kanál tölteléket elsimítunk, majd feltekerjük őket. Ezután a bacon szeletekbe becsomagoljuk a csirkemelleket. Kivajazott tepsibe rakjuk és 30-35 percen át 180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz. Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
Burgonyával vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése