2016. augusztus 13., szombat

Csibehúsos cukkinitekercs

Könnyű nyári ebéd, amely nem terheli meg a gyomrot. Ez volt írva a recept ajánlójában.

Csibehúsos cukkinitekercs

1 zsenge cukkini vagy tök
1 szelet csibemell
2 gerezd fokhagyma
50 g reszelt sajt
paprikakrém (ne legyen pikáns)
bazsalikomlevél

őrölt feketebors
olívaolaj

A cukkinit meghámozzuk és fél centis vastagságú szeletekre vágjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk és belerakosgatjuk a cukkiniszeleteket. Mindegyik szeletre olívaolajat csepegtetünk, sózzuk, borsozzuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit és kb. 5-7 percig sütjük a felszeletelt cukkinit. A cukkini puhább, lédúsabb lesz és így könnyebben tudunk vele dolgozni.
Ezalatt a csibemellet szintén hosszú szeletre vágjuk. Megsózzuk, borsozzuk és egy tálba tesszük az átnyomott fokhagymával együtt. A húst hagyjuk kicsit pihenni.
A cukkinit kivesszük a sütőből és hagyjuk kissé kihűlni. Minden cukkiszeletre egy hússzelet kerül, reszelt sajt, bazsalikomlevél és egy kevés paprikakrém. Feltekerjük és fogpiszkálóval rögzítjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.


Recept innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése