2018. március 10., szombat

Kakaós tönkölykeksz

Uzsonnára vagy ha csak úgy ennénk valami édeset....Besamel receptje.

Kakaós tönkölykeksz

20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
3 ek keserű kakaópor
0,5 kk szódabikarbóna
12 dkg margarin/vaj
1 tojás
1 kk vaníliás cukor
5 dkg nádcukor

A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzákeverjük a cukrokat és a tojással összeállítjuk a masszát. Kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kekszeket 1 ujjnyi távolságra egymástól. Ha nincs kedvünk szaggatni, nyugodtan készíthetünk diónyi golyókat, és ezeket kézzel kilapíthatjuk a sütőpapírra.
Előmelegített sütőben 180 fokon 13-15 perc alatt megsütjük a kis kekszeket, majd a tepsin hagyjuk kihűlni.
Fémdobozban vagy zacskóban tárolhatjuk. Kb. 20 db lesz belőle.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése